Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Νέα Σελήνη 30/01/2014

Η Νέα Σελήνη θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 23:00 και συμβαίνει στο στεγνό ζώδιο του Αστρικού Αιγόκερω. Εγκαινιάζει μια περίοδο αρκετά συγκρατημένη, χωρίς περιττές συγκινήσεις και συναισθηματισμούς, ενώ για λίγο ακόμη θα νοιώθουμε αυτό το «στέγνωμα» σε όλους του τομείς της ζωής μας (ναι, προβλέπεται ακόμη και συναισθηματικό «στέγνωμα»). Άλλωστε, ο Ήλιος από τον Αιγόκερω φωτίζει λίγο-πολύ όλες τις ανησυχίες της ύλης –ως το τελευταίο ζώδιο της Γης.

Παρ’ όλο που η Σελήνη βρίσκεται στην εξορία της, την ώρα της Νέας Σελήνης βρίσκεται στον 4ο οίκο, στον οποίο είναι ισχυρότερη. Σε συνδυασμό με το εξάγωνο που δημιουργεί με τον Ουρανό, δηλώνει πως μπορεί να εισάγεται μια περίοδος που βιώνουμε συναισθηματικά «στεγνοί», ευάλλωτοι, ακάλυπτοι ή απροστάτευτοι, εκτεθιμένοι σε ανθρώπους ή καταστάσεις (κυρίως στα εργασιακά, που επιφέρουν συγκινησιακές «διακυμάνσεις» στο οικείο περιβάλλον), έχουμε όμως την νοητική ικανότητα να τα αντιπαρέλθουμε. Αυτό θα αρχίσει να γίνεται πιο φανερό καθώς οδεύουμε προς την επόμενη Πανσέληνο.

Έτσι λοιπόν, μπορεί να υπάρχει κίνδυνος έκθεσης, ο Νους μας όμως βλέπει και αναγνωρίζει την κάθε κατάσταση σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Γνωρίζει ποιον να εμπιστευτεί και ποιος δεν «του γεμίζει το μάτι». Γνωρίζει τί να περιμένει και από ποιόν (χωρίς βέβαια να λείπουν και τα «ξαφνικά» ή τα απροσδόκητα). Σε αυτό συμβάλλει αφ’ ενός το πολύ δυνατό τρίγωνο Σελήνης - ωροσκόπου (Αστρική Παρθένος) και αφ’ εταίρου η Γη από τον Αστρικό Καρκίνο σε τετράγωνο με τον Κρόνο. Δεν είναι κακό να κρατούμε μια «πισινή» για έκτακτες καταστάσεις. Δεν είναι κακό να προχωρούμε και λίγο μόνοι, όταν οι συνθήκες δεν επιτρέπουν διαφορετικά. Στο δρόμο μπορεί να αποκτήσουμε σημαντικές γνώσεις, τις οποίες να μοιραστούμε με κάποιον άλλον που αργότερα θα βαδίσει τον ίδιο δρόμο με μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου