Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Σεληνιακή έκλειψη 25 Μαΐου 2013: Ζητήματα γείωσης και πρακτικής καθημερινότητας

Η σεληνιακή έκλειψη του μήνα πραγματοποιείται μέσα σε ένα πολύπλοκο πλανητικό σκηνικό, στο οποίο επικρατεί έντονη διαίσθηση, αλλά και νευρικότητα με έντονες διαμάχες λεκτικού χαρακτήρα. Τα θέματα της γείωσης, της πρακτικότητας και της σύνεσης είναι ο κεντρικός άξονας αυτής της Πανσελήνου. Υπάρχει μια αόρατη ενέργεια που μας υπαγορεύει να αφήσουμε πλέον πίσω μας ό,τι περιττό, ό,τι υλικό και να επενδύσουμε στο πνεύμα μας. Έχουν πάει δηλαδή "στο άλλο άκρο". Στο κατακόρυφο επίπεδο το παραπάνω μεταφράζεται σαν υπερβολική πνευματικότητα, ενώ στο οριζόντιο σαν υπερβολική σκέψη, βύθιση "στον κόσμο μας", έλλειψη προσοχής, αφηρημάδα. 

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στον άξονα που σχετίζεται με την τροφή, τόσο την υλική όσο και την πνευματική. Πρέπει να αναζητήσουμε ποια είναι η απαραίτητη τροφή μας και στα δύο επίπεδα. Εξαιρετικά αντιφατικό με την πολύπλοκη καθημερινότητα που πρέπει να τρέξουμε για πιο πρακτικά θέματα και να σκεφτούμε το σήμερα. Αυτή η κατάσταση πολώνει αρκετά τα ζώδια του Αέρα και του Νερού.

Οι αστρικοί Δίδυμοι από τη μια βιώνουν την αγαθοποιό ενέργεια του Δία στο ζώδιό τους σαν μια πολύ στενή πόρτα που πρέπει να διαβούν. Σε πρακτικό επίπεδο αυτό μεταφράζεται σαν "αγγαρεία", σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού τους, οικονομική στενότητα ή στενοχώρια. Όλα αυτά βέβαια σε ήπια μορφή, καθώς η Αφροδίτη στο ζώδιό τους εξομαλύνει την κατάσταση. Σε πνευματικό επίπεδο, είναι περίοδος προσπάθειας για απαλλαγή όλων των περιττών επίγειων πραγμάτων. Είναι καιρός αφύπνισης από το λήθαργο και ανάληψη ενεργούς πνευματικής δράσης. Είναι ένας πόλεμος με τον ίδιο τους τον εαυτό. Περνούν μια φάση βαθιάς ενδοσκόπησης, μέσα από την οποία θα ανακαλύψουν ποιοι πραγματικά είναι. Ποια τα ελαττώματά τους και ποιά τα προτερήματα. 

Είναι καιρός να βρουν τη δύναμη να πουν στους άλλους "Έτσι είμαι. Αυτός είμαι". Θα μάθουν επίσης ότι οι πραγματικές αλλαγές συμβαίνουν όταν οι ίδιοι τους θέλουν να αλλάξουν και όχι γιατί τους το ζητούν οι άλλοι.

Οι αστρικοί Ζυγοί επιδεικνύουν στο έπακρο την λογική, την ωριμότητα και τη σύνεση που χρειάζεται για τον έλεγχο των καταστάσεων που συμβαίνουν τριγύρω τους. Λέγονται ειδήσεις και νέα που στο μεγαλύτερο βαθμό τους είναι "ράδιο αρβύλα" και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να προκαλέσουν χάος και αβέβαιη καθημερινότητα που εντείνει τη νευρικότητα και το άγχος. Με έναν ωραίο λόγο, μπορούν όλα να μπουν στη θέση τους. Σίγουρα κάτι αλλάζει στο οικογενειακό περιβάλλον: νέα μέλη, συγγενείς που έρχονται από μακρυά ή πάνε κάπου μακρυά...γενικά υπάρχουν πολλές μετακινήσεις.

Οι αστρικοί Υδροχόοι μοιάζουν να έχουν "φρακάρει". Η πολλή σκέψη γύρω από θέματα της κοινωνικής τους καθημερινότητας αποφέρει ένα αίσθημα ανικανοποίητου. Μια γενικότερη απογοήτευση που τους βυθίζει ακόμη περισσότερο "στον κόσμο τους". Το αρνητικό είναι ότι δεν θέλουν να φύγουν από κει. Νιώθουν τόσο εξασθενημένοι αυτή την ημέρα, που πιστεύουν ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν όλα όσα τους ζητούνται.

Οι αστρικοί Καρκίνοι αυτό το διάστημα βρίσκονται σε φάση αναπόλησης. Το να σκέφτονται όμορφες στιγμές που ζήσανε στο παρελθόν τους κάνει να ξεφεύγουν λίγο από την πεζή πραγματικότητα. Την "επαναφορά στην τάξη", τη εκλαμβάνουν σαν σκληρότητα και πληγώνονται συναισθηματικά από τους άλλους. Κάποιοι άλλοι πάλι αναμοχλεύουν το παρελθόν με αποτέλεσμα να δημιουργούν εντάσεις με τους γύρω τους για θέματα που τους απασχολούσαν πριν καιρό.

Οι αστρικοί Σκορπιοί έχουν την "τιμητική τους", μιας που η Πανσέληνος πραγματοποιείται στο ζώδιό τους. Είτε το θέλουν είτε όχι, έχουν την ικανότητα να λαμβάνουν όλη την αρνητική ενέργεια των υπολοίπων, πράγμα που τους κάνει εξαιρετικά ευερέθιστους, υποτονικούς και μελαγχολικούς.

Οι αστρικοί Ιχθύες βιώνουν βαθιές ολοκληρωτικές αλλαγές στη ζωή τους, μέσα από τις οποίες σιγά-σιγά αρχίζουν να αναθεωρούν τις αξίες τους και τη σημασία τους. Πολλοί έρχονται ακόμη και σε ευθεία αντιπαράθεση με τους θεσμούς και της παραδόσεις της οικογένειάς τους, της θρησκείας τους, της εκπαίδευσής τους σε ό,τι τους έμαθε μέχρι τώρα. Έχουν την ανάγκη να βρουν το δρόμο τους. Αυτό περιλαμβάνει και τα επαγγελματικά.

Μάθετε το αστρικό σας ζώδιο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου