Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ο Δίας στους Διδύμους

Από σήμερα ο Δίας, παρ' όλο που στον ουρανό φαίνεται να βρίσκεται στον αστρικό Ταύρο, αλλάζει ζώδιο και μπαίνει στους Διδύμους. Εγκαινιάζει μια νέα περίοδο που όσα συμβούν θα έχουν μεγάλο πνευματικό ενδιαφέρον.



Στην προηγούμενη θέση του στον Ταύρο, είχαμε να ασχοληθούμε με ζητήματα της ύλης. Η αναζήτηση υλικών αποκτημάτων, η αγωνία για την απόκτηση ή την  εξασφάλισή τους κάνει το πνεύμα μας "χονδροειδές". Στη νέα θέση του Δία, θα κλιθούμε να κάνουμε το πνεύμα μας πιο λεπτοφυές, απαλλαγμένο από τις αγωνίες της ύλης.

Χρησιμοποιώντας μια γλαφυρή εικόνα, θα μπορούσα να πω ότι στην περίοδο που έρχεται θα μοιάζουμε με έναν χοντρό κύριο που προσπαθεί να χωρέσει μέσα από μια πολύ λεπτή πόρτα. Αν και σε θέση εξορίας, ο Δίας θα μας δώσει πολλά πνευματικά μαθήματα ώστε να καταφέρουμε τελικά να περάσουμε την λεπτή πνευματική πύλη των Διδύμων. Θα στραφούμε σε πιο πνευματικές ή συλλογικές αναζητήσεις, θα κάνουμε νέους φίλους, θα ανοίξουμε τον κύκλο γνωριμιών μας και τελικά θα συνειδητοποιήσουμε ότι τα υλικά αγαθά δεν έχουν την μεγεθυμένη αξία που τους αποδίδαμε. 

Αν στον Ταύρο ο Δίας απέδιδε την ιδιότητα της μεγέθυνσης και της εξάπλωσης, στους Διδύμους θα κλιθεί να κάνει την αντίθετη διαδικασία. Θα είναι πολύ δύσκολο για όλους μας να "ξεφουσκώσουμε" τα πράγματα μέσα στο κεφάλι μας και να δούμε την πραγματική τους διάσταση. Αυτό θα είναι το πρώτο "πνευματικό στοίχημα". 

Γενικά, ο Δίας θεωρείται αγαθοποιός ή ευεργέτης πλανήτης. Προσωπικά θα έλεγα ότι είναι η απόδοση του καλού κάρμα. Αν προσπαθήσουμε στην υπέροχη περίοδο που έρχεται να εκλεπτύνουμε το πνεύμα μας, τα κέρδη που θα αποκομίσουμε αργότερα θα είναι πέρα από κάθε προσδοκία. Αν δεν μπούμε στον κόπο, η περίοδος απλά θα μας προσπεράσει.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι εξ' αιτίας της θέση του, ο Δίας φέρει είτε λίγα και μεγάλα πράγματα, ή πολλά μικρά. Χρειάζεται επομένως προσοχή σε επαγγελματικές κινήσεις και κινήσεις που σχετίζονται με τα οικονομικά και το κέρδος.

Τέλος, ξεκινάει μια εποχή με έντονη κινητικότητα γύρω από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις. Κάθε δήμος ξεχωριστά αναλαμβάνει δράσεις για την ανάπτυξή του. Διαβλέπω την συστηματική συσπείρωση ομάδων νέων που συνεργάζονται σε εθελοντικό ή μη επίπεδο για την εξέλιξη του τόπου τους. Το φαινόμενο όσο περνάει ο καιρός θα εξαπλώνεται. Όταν τα μέρη λειτουργούν άρτια, τότε λειτουργεί άρτια και το όλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου