Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Η όψη του ουρανού το Σαββατοκύριακο 20/04/2013-21/04/2013

Γενικά





Ήδη από την Παρασκευή ξεκίνησε η σύνοδος μεταξύ Γης και Κρόνου στο ζώδιο του Ζυγού. Η μάνα-Γη προσπαθεί να επικοινωνήσει με το "αδύναμο" παιδί της Κρόνο, αγκαλιάζοντάς το με αυτόν τον τρόπο. Από την "αγκαλιά" θα αποκαλυφθεί η αδυναμία του χαρακτήρα του Κρόνου. Συμπλέγματα κατωτερότητας και ανασφάλειες έρχονται στην επιφάνεια. Με τις όψεις του πατέρα Κρόνου και του γιου του Δία με τη Γη o ανταγωνισμός σοβαρεύει, γίνεται εντονότερος.

Έτσι λοιπόν ο Κρόνος μας φέρνει πιο κοντά στις αδυναμίες μας. Η πρόσφατη σύνοδος Ηλίου-Άρη στο ζώδιο του Κριού που πυροδότησε την έξαρση του "εγώ", μας κάνει να μην παραδεχόμαστε εύκολα τις αδυναμίες ή τους φόβους μας, πολεμώντας να τους αποφύγουμε ή να τους αγνοήσουμε. Στην ουσία, αν παραδεχτούμε τα αδύναμα σημεία μας, ερχόμαστε πιο κοντά στην Αλήθεια μας. Στον αληθινό μας εαυτό. Μόνο αν αντικρίσουμε τους φόβους μας, μπορούμε να βρούμε την εσωτερική δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε και να γίνουμε πιο δυνατοί.

Ειδικότερα οι γεννημένοι το 1984, που βιώνουν αυτό το διάστημα την επιστροφή του Κρόνου με την "κρίση των 28", εμφανίζουν συχνότερα εσωτερικές κρίσεις που στόχο έχουν να αποκαλύψουν την Αλήθεια του εαυτού τους. Ποιοί είναι, ποιός ο ρόλος τους στην κοινωνία, πώς τους αντιμετωπίζουν οι άλλοι, ποιες δεσμεύσεις τους περιορίζουν κλπ. Μέσα από τις απογοητεύσεις που βιώνουμε σε κάποιους τομείς της ζωής μας, μαθαίνουμε να έχουμε υπομονή και να προσπαθούμε να τελειωθούμε.

Οι σημαντικότεροι Πλανήτες βρίσκονται σε θέσεις που έχουν να κάνουν με το "εγώ", τις προσωπικές αξίες και τί αντίκτυπο έχουν αυτές στους άλλους ως κοινωνικό σύνολο ή κοινωνική δομή. Η επικοινωνία μας με τους άλλους αυτό το διάστημα επηρεάζεται -κακά τα ψέμματα. Υπάρχει συνεχώς μια γνώμη που αντιτίθεται στους άλλους. Πιθανές είναι αμφισβητήσεις ή αναιρέσεις λόγων ανωτέρων ή ατόμων με κύρος και εξουσία. Η έκθεση-"απογύμνωση" των κοινωνικών δομών επιφέρει κατάρριψη των επικοινωνιακών πρωτοκόλλων και λεκτικές διαμάχες. Το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα πιθανότατα να μετατρέψει μερικές από τις λεκτικές διαμάχες σε βιαιότητα και αναρχία.

Είμαστε σε περίοδο που βιώνουμε ίσως και τερματισμό σχέσεων με άλλους που δεν ανταποκρίνονται πλέον στις αξίες μας. Τις πιο ξαφνικές και βίαιες αλλαγές-μετακινήσεις αυτό το διάστημα με το τετράγωνο Πλούτωνα-Ερμή και Πλούτωνα-Ουρανού στον μεταβλητό σταυρό βιώνουν οι Αστρικοί Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες (δείτε το Αστρικό σας ζώδιο εδώ). Το αναγεννημένο "εγώ" είναι πύρινο και μαχητικό. Η επιβολή των "θέλω" ή των αξιών μας χρειάζεται να γίνει με προσοχή, καθώς η κάθε λέξη μπορεί να πυροδοτήσει καυγάδες. Υπάρχει τάση να ακούμε μόνο αυτά που θέλουμε να ακούσουμε. 

Ιδιαιτέρως οι Αστρικοί Κριοί, Δίδυμοι, Λέοντες, Ζυγοί και Υδροχόοι χρειάζεται να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε προστριβές με το περιβάλλον τους (δείτε το Αστρικό σας ζώδιο εδώ). Κοινωνικά πρέπει να ακολουθούμε καλώς ή κακώς κάποια πρωτόκολλα. Παρ' όλα αυτά, οι εχθρότητες ή οι αντιπάθειες πλέον είναι φανερές. Αυτό είναι θετικό, μιας και μπορούμε πιο εύκολα να επιλέξουμε ποιους κρατάμε στη ζωή μας και ποιούς όχι. Λέγονται αλήθειες, ακόμη και αν πληγώνουν.

Επίσης, οι Αστρικοί Καρκίνοι και Αιγόκεροι εξ' αιτίας των δύσκολων γωνιών που κάνει ο Ήλιος και ο Κρόνος με τους γενέθλιους Ήλιους τους (δείτε το Αστρικό σας ζώδιο εδώ), καλό θα είναι να κάνουν οικονομία δυνάμεων καθώς αρχίζουν σιγά-σιγά να στραγγίζουν ενεργειακά.


Σάββατο, 20/04/2013


Με τη Σελήνη στον Αστρικό Καρκίνο προβλέπεται ένα Σάββατο έντονα συναισθηματικό με πολλές διακυμάνσεις. Οι δεδομένες όψεις Ήλιου-Άρη-Αφροδίτης, το εξάγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα και Ηλίου-Ποσειδώνα δημιουργούν σχετικά όμορφη ερωτική ατμόσφαιρα για τους δεσμευμένους.


Κυριακή, 21/04/2013


Σχετικά πιο δυναμική ημέρα για όλους, με τη Σελήνη στο ζώδιο του Αστρικού Λέοντα.


Βρείτε μας στο Facebook

Γίνετε μέλη της κοινότητάς μας στο Google+

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου