Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Νέα Σελήνη στους Αστρικούς Ιχθύες. Σύνοδος Ηλίου-Σελήνης


Η Νέα Σελήνη που γίνεται στο ζώδιο των Αστρικών Ιχθύων (έναντι του τροπικού Κριού) είναι μια Σελήνη γεμάτη ενέργεια, που περιμένει να τη διοχετεύσει όταν περάσει στον Αστρικό Κριό και εφαρμόσει όσα είχαν προλεχθεί από την Αστρολογία του τροπικού ζωδιακού. Η σύνοδος ακριβείας με τον Ήλιο στις 11:35 ώρα Ελλάδος και λίγο αργότερα με τον Άρη, υπόσχεται ότι θα μας "γεμίσει" με πολύτιμη ζωτική ενέργεια. Ενέργεια που την έχουν ιδιαίτερα ανάγκη αυτό το διάστημα οι Αστρικοί Δίδυμοι και Τοξότες, που ο γενέθλιος Ήλιος τους δέχεται δύσκολα τετράγωνα τόσο από τον διελαύνοντα Ήλιο στους Ιχθύες, όσο και από τον Άρη (Δείτε το αστρικό σας ζώδιο εδώ).

Παρ' όλα αυτά, η Σελήνη βρίσκεται σε ένα ζώδιο που σχετίζεται πολύ με αυτό που έλεγε ο Πλάτωνας, "κόσμος των Ιδεών". Όλα όσα ζητούμε να υλοποιηθούν στον πραγματικό κόσμο, υπάρχουν στο Νου μας ως Ιδέες. Είναι λοιπόν οι κατάλληλες ημέρες με την Σελήνη στους Αστρικούς Ιχθύες να οραματιστούμε αυτό που θέλουμε να πραγματώσουμε. Όσο πιο καθαρά οραματιζόμαστε, τόσο πιο μεγάλες οι πιθανότητες να το πραγματοποιήσουμε. Με τον Ερμή φαινομενικά στον Αστρικό Υδροχόο δίχως να δέχεται όψεις από άλλους πλανήτες, ο Νους μας δουλεύει και σκέφτεται καθαρά. Κάποιοι ίσως παραπονεθούμε για τη "θολούρα" που βιώνουμε αυτό το διάστημα. Τούτο δεν συμβαίνει γιατί ο Ερμής ήταν στους τροπικούς Ιχθύες, αλλά στον Αστρικό Υδροχόο. 

Ο Νους μας δουλεύει συνεχώς και αδιάκοπα όλο το 24ωρο προσπαθώντας να βρει λύσεις για να αντιμετωπίσει τη νέα καθημερινότητα. Να αυτο-οργανωθεί, να κατανοήσει, να αντιληφθεί. Είναι καθαρά ιδιότητα του Υδροχόου. Όλοι μας αυτό το διάστημα γίναμε κατά κάποιον τρόπο "μικρές ευφυΐες" για να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα. Κι ως "μικρές ευφυΐες" με τόσα πράγματα στο κεφάλι μας, είναι λογικό να φαινόμασταν στους άλλους σαν να ήμαστε "στον κόσμο μας". Ωστόσο, για να καταφέρουμε την καθαρότητα του Νου, δεν πρέπει να μιλάμε στο οριζόντιο επίπεδο, αλλά να ανέλθουμε στο κατακόρυφο μέσω του διαλογισμού και την ηρεμία του Νου. Αυτές τις ποιότητες θα τις κατανοήσουμε τώρα με τον Ερμή να μπαίνει σιγά-σιγά στους Αστρικούς Ιχθύες. 

Είναι μια πολύ καλή Νέα Σελήνη για να αρχίσουμε να "γεμίζουμε" όλοι με ζωτική ενέργεια, μέχρι την επόμενη πανσέληνο. Γενικά, όταν η Σελήνη ολοκληρώνει τον κύκλο της στον ζωδιακό και βαδίζει προς τη Νέα Σελήνη, συμβολίζει έναν καινούριο σπόρο που φυτεύεται στη Γη. Επειδή αυτή η Νέα Σελήνη συμβαίνει στους Αστρικούς Ιχθύες, είναι διπλά σημαντική. Οι Ιχθύες, συμβολίζουν την Παγκόσμια Μήτρα, όπου όλα υπάρχουν μέσα σε όλα. Είναι λοιπόν η δημιουργία της Ιδέας του σπόρου που έχει σημασία εδώ. Ένας σπόρος που "κουβαλάει" μέσα του αυτό που μας γεμίζει ενέργεια. Για τον κάθε έναν είναι διαφορετικό: Μια βόλτα στην παραλία, ενασχόληση με ενδιαφέροντα ή με κάτι που ήταν όνειρο ζωής κλπ. Η ενέργεια της πραγμάτωσης των Ιδεών μας, θα μας δωθεί όταν οι πύρινοι πλανήτες Ήλιος και Άρης μετακινηθούν προς τον Αστρικό Κριό. Ειδικότερα με τον Άρη στους Αστρικούς Ιχθύες χάνεται αρκετή ενέργεια στο κυνήγι των στόχων μας, μιας που είμαστε σε φάση που δεν ξέρουμε προς τα πού να στοχεύσουμε.

Η Νέα Σελήνη λοιπόν θα φέρει νέα πράγματα και μάλιστα με γρήγορες -για να μην πω άμεσες- εξελίξεις. Τα πρώτα αποτελέσματα των κόπων ή των σκέψεων θα φανούν μόλις η Σελήνη περάσει στον Αστρικό Κριό,  όπου ο σπόρος σκάει το κάλυμμά του και ανθίζει. Τούτο θα γίνει κοντά στις 22:00 την ίδια ημέρα. Αν κάτι είχε "κολλήσει", τώρα αρχίζει να κινείται σιγά-σιγά. Ουσιαστική κίνηση των ζητημάτων μας θα έχουμε όταν στις 15 Απριλίου ο Ήλιος ο Άρης και η Αφροδίτη περάσουν στον Αστρικό Κριό και η Σελήνη θα βρίσκεται στο ζώδιο του Αστρικού Ταύρου και ο σπόρος πάρει την αρχική του μορφή. Εκεί, θα συναντήσει και τον Δία, ο οποίος θα δώσει ταχεία εξέλιξη και επέκταση του πνευματικού μας "σπόρου".

Αναφορικά με την κοσμική Αστρολογία, την ώρα της συνόδου τα ουράνια Σώματα διανύουν φαινομενικά τον 10ο οίκο, τον οίκο που υποδηλώνει εκτός των άλλων την κοινωνία της χώρας και η Σελήνη την κοινή γνώμη. Η κοινή γνώμη λοιπόν χρωματίζεται από την πύρινη Φύση του άρχοντος-Ήλιου και του "εξαπατημένου" Άρη-πολεμιστή, ο οποίος γίνεται ισχυρότερος στον 10ο οίκο. με τον Ήλιο και Άρη στους Ιχθύες, το "εγώ" καταπιέστηκε αρκετά, υπόμεινε στωικά τις αποφάσεις των αρχηγών του κράτους, οι οποίες ήταν το "καλύτερο" για το μέλλον της χώρας. Το πέρασμα τόσο της Σελήνης, όσο και του Ήλιου και του Άρη στον Κριό,  υποδηλώνει πως το "εγώ" μας δεν θα δέχεται πλέον "μύγα στο σπαθί του" από δω και πέρα. 

Η πρώτη γεύση αυτής της τάσης φάνηκε με τη σύνοδο Ηλίου και Άρη με τον Ουρανό με πολλές αντιδράσεις και έντονες εκρήξεις (κυριολεκτικές και μεταφορικές). Όταν και η Αφροδίτη πια μπει στον Αστρικό Κριό στις 12 Απριλίου (στην εξορία της), οι συμπεριφορές μας δεν θα είναι πια τόσο εκλεπτυσμένες, αλλά θα έχουν μια δόση "αγριότητας".

Όποια χώρα λοιπόν είναι φίλια προς το ζώδιο των Ιχθύων, ενδέχεται από εδώ και πέρα να δοκιμάσει στο εσωτερικό της έντονες αντιδράσεις με αρκετή επιθετικότητα και ίσως εμπόλεμη διάθεση. Αυτή η επιθετικότητα είναι η γενικότερη εικόνα της χώρας προς τα έξω, η οποία μπορεί να μεταφραστεί και ως σύγκρουση μεταξύ δύο ή και παραπάνω εξεγερμένων χωρών μεταξύ τους ή εναντίον κάποιας αρχής.



Βρείτε μας στο Facebook

Γίνετε μέλη της κοινότητάς μας στο Google+

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου