Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Η όψη του ουρανού το Σαββατοκύριακο 13/04/2013 - 14/04/2013

Σάββατο 13/04/2013

Γενικά




Με τη Γη να βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες της Παρθένου, διαδεχόμαστε σιγά-σιγά την έξαρση της άνοιξης με πύρινες όψεις που φέρουν αρκετή νευρικότητα. Όπως είπα και σε προηγούμενη ανάρτηση (δείτε εδώ), από εδώ και πέρα ξεκινάει περίοδος με έντονη μαχητικότητα που δεν θα σηκώνουμε πλέον "μύγα στο σπαθί μας".

Κατά την παραδοσιακή Αστρολογία της Μεσοποταμίας, όταν ο Άρης μπει απέναντι από κάποιον πλανήτη, υπάρχει ένδειξη εχθρικής εισβολής στη χώρα. Επειδή πρόκειται για τον Πλανήτη που εκ των πραγμάτων υποδηλώνει τον προσωπικό μας χώρο, αυτό το διάστημα δεχόμαστε εχθρικές εισβολές και επιθέσεις σε προσωπικό, ατομικό επίπεδο ή στο περιβάλλον μας.

Όπως μπορείτε να δείτε στο χάρτη, σχηματίζονται δύο τρίγωνα με τη Γη να βρίσκεται στη μια κορυφή τους. Στις άλλες δύο κορυφές τοποθετούνται από την μια ο Άρης και ο Ερμής και από την άλλη ο Άρης και ο Δίας.

Τρίγωνο Ερμής-Γη-Άρης


Ο Ερμής βρίσκεται σε θέση εξορίας στον Τοξότη. Το τετράγωνο που δέχεται η Γη από τον Τοξότη, σημαίνει ότι ο μέσος Νους δυσκολεύεται να επικρατήσει επί της ύλης. Η σύνοδός του με τον Πλούτωνα, μας έφερε σε επαφή με τις πιο βαθιές και σκοτεινές μας σκέψεις. Τούτες οι έντονες σκέψεις εξαπλώνονται τριγύρω, δημιουργώντας το σκηνικό αρνητισμού που δεν βλέπουμε, αλλά αισθανόμαστε αυτή την περίοδο. 


Το αίμα αρχίζει σιγά-σιγά να αυξάνεται στον οργανισμό, και η ιδιοσυγκρασία μας γίνεται πιο ευέξαπτη. Όλο αυτό μας προκαλεί αυτό που λέμε "τρικυμία εν κρανίω". Η ομιλία μας λόγω του τετραγώνου Ερμή-Άρη είναι νευρική, είναι καιρός που όλοι μιλάμε ανοιχτά για όλα. Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση, τόσο με τους άλλους όσο και με τον εαυτό μας. Μέσα όμως από αυτές τις προστριβές, διαφαίνονται οι γνώμες των άλλων για μας, όσο και οι δικές μας για τον ίδιο μας τον εαυτό. Επειδή η Γη βρίσκεται στο ζώδιο της κάθαρσης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεκαθαρίζουμε τα "καθαρά" από τα "ακάθαρτα" στο περιβάλλον και στον εαυτό μας. Οι μάχες είναι καλό να δίνονται, διότι το Στοιχείο της Φωτιάς είναι απαραίτητο για την ολοκληρωτική κάθαρση. 



Γενικά με την είσοδο του Άρη στον Κριό, την αρχή του Στοιχείου Φωτιά, νιώθουμε τον πυρετό μας να ανεβαίνει. Το αίμα βράζει. Ο Άρης στην παραδοσιακή Αστρολογία συνδέεται με τον πόλεμο, τις επιδημίες και τον θάνατο στη μάχη. Ίσως να υπάρξει κάποια έξαρση επιδημίας στο ζώο που συμβολίζει τον Κριό, δηλαδή τα Κριάρια και τα Πρόβατα. Από τις καθημερινές μάχες θα πεθαίνουν πράγματα μέσα μας, ας είμαστε προετοιμασμένοι. Όλα είναι για καλό.



Τρίγωνο Άρης-Γη-Δίας



Μέχρι στιγμής, ο Δίας από τον Ταύρο σε ισχυρό τρίγωνο με τη Γη είναι το αντίβαρο στην ολοκληρωτικά καταστροφική εξάπλωση των παραπάνω. Για τη Γη προμηνύει βροχές και καλή σοδειά. Για μας, ξεκινάει η περίοδος μεγάλης ενεργητικότητας και κινητικότητας για την επίτευξη των σχεδίων μας. Ωστόσο, χρειάζεται να δώσουμε λίγη προσοχή μετά την Κυριακή.






Αν δούμε τον ουρανό με το Γεωκεντρικό σύστημα, θα εντοπίσουμε αρκετές διαφορές με την πραγματικότητα. Ωστόσο, αξίζει να δούμε μερικά πράγματα. 



Μετά τη Νέα Σελήνη στους Αστρικούς Ιχθύες, γεμίζουμε με ενέργεια καθώς γεμίζει το Φεγγάρι. Ιδιαίτερα οι Αστρικοί Ιχθύες, Παρθένοι, Δίδυμοι, Τοξότες (δείτε το Αστρικό σας ζώδιο εδώ) αρχίζουν να γεμίζουν με ζωτική ενέργεια που αυτή την περίοδο την έχουν αρκετή ανάγκη. Με τη Σελήνη στον Αστρικό Κριό νιώθουμε την ώθηση της ενέργειας μέσα μας όλο και περισσότερο. Ωστόσο, το τρίγωνο που σχηματίζει με τον Πλούτωνα, μας φέρει αντιμέτωπους με τα βαθιά, πύρινα αισθήματα του είναι μας. Τόσο ο Πλούτωνας όσο και η Σελήνη βρίσκονται σε ζώδια της Φωτιάς. Όσο να ναι, ο ερχομός ενός νέου μέλλοντος -πιθανόν λίγο αβέβαιου- με τον Πλούτωνα στον Τοξότη, δίνει στην καθημερινότητά μας αρκετή νευρικότητα. Αρκετή από τη ζωτική μας ενέργεια ξοδεύεται σε σκέψεις για το μέλλον και μετατρέπεται σε νευρικότητα. Ζούμε στο μέλλον, δεν γειωνόμαστε στο Εδώ και Τώρα και γινόμαστε ανυπόμονοι και ευέξαπτοι.



Ακόμη και οι πιο βασικές ενστικτώδεις μας επιθυμίες, όπως η αναπαραγωγή, εκφράζονται με άγριο και νευρικό τρόπο. Αυτό δείχνει και η Αφροδίτη από τη νέα θέση της στον Κριό.



Κυριακή 14/04/2013



Γενικά




Στο προηγούμενο σκηνικό, προστίθεται η όψη τριγώνου μεταξύ Γης και Ποσειδώνα. Όψη που προμηνύει πως η Θάλασσα θα είναι γαλήνια. Όταν η Θάλασσα γαληνεύει, γαληνεύει και τον Νερό μέσα μας. Σύμφωνα όμως με τη Μυθολογία, η Γη ήταν ο κοινός τόπος μεταξύ των βασιλείων του Ουρανού στον Όλυμπο, της Θάλασσας και του κάτω Κόσμου. Έτσι οι τρεις κυβερνήτες τους, Δίας, Ποσειδώνας και Πλούτωνας αντίστοιχα, μπορούσαν να την επισκεφθούν όποτε ήθελαν. Είναι γνωστή η διαμάχη μεταξύ Δία και Ποσειδώνα σχετικά με την ανωτερότητα του Δία, στον ίδιο μύθο. Ιδίως όταν ανταγωνίζονταν για την αγάπη της Ρέας.

Ένας υγιής ανταγωνισμός μεταξύ φίλων ή συνεργατών είναι ένα όμορφο εκπαιδευτικό παιχνίδι που δίνει ενέργεια και γνώση. Ανάμεσα σε δύο εραστές, αυξάνει τη διέγερση. Ωστόσο είναι πιθανό, κυρίως γι' αυτούς που ανήκουν στα μεταβλητά ζώδια -Αστρικοί Ιχθύες, Παρθένοι, Δίδυμοι, Τοξότες- όσο διαρκούν οι όψεις Δία-Γης και Ποσειδώνα-Γης να αντιμετωπίζουμε τις διαμάχες που ειπώθηκαν παραπάνω ως επιδείξεις ανωτερότητας προς τους άλλους.



Το ηθικό δίδαγμα του μύθου, είναι να δώσουμε προσοχή στο να μην πληγώνουμε με ανάλογες συμπεριφορές επίδειξης τους άλλους γύρω μας. Το να δημιουργούμε ανά πάσα στιγμή συμπλέγματα κατωτερότητας στους άλλους δεν είναι σωστό και κατά βάθος υποδηλώνει δικά μας συμπλέγματα κατωτερότητας. Όσο η Γη διαπερνά την Παρθένο, είναι κατάλληλη στιγμή να εντοπίσουμε και να απαλλαχτούμε από τέτοιες συμπεριφορές. Στο τέλος του μύθου, ο Ποσειδώνας παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Δία και τελικά ξεκίνησε να του προσφέρει βοήθεια όταν τη χρειαζόταν. Ας ακολουθήσουμε όλοι αυτό το παράδειγμα και να προσφέρουμε ταπεινά τη βοήθεια σε όποιον συνάνθρωπο τη χρειάζεται. Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο Θεό.





Η Σελήνη στον Ταύρο την Κυριακή προμηνύει όντως μια γαλήνια ημέρα, ήρεμη. Ωστόσο, αναμένεται μια σύνοδος με τον Δία στο ίδιο ζώδιο, που πιθανόν λόγω του προαναφερθέντος σκηνικού, να δείξει την καταστροφική πλευρά του Δία. Διαφαίνεται λοιπόν μια κοινωνική αναταραχή. Λόγω του ότι η Σελήνη συμβολίζει την κοινή γνώμη, φαίνεται αυτή να αναταράσσεται εναντίον αυτών που συμβολίζει ο Δίας. Δηλαδή, φιλοσοφία τρόπου ζωής, άτομα από το εξωτερικό (αλλοδαποί), ό,τι έχει να κάνει με την παιδεία και τη μόρφωση, την πολιτική, τράπεζες και ιερείς.

Όποια χώρα είναι φίλια προς το ζώδιο του Ταύρου, αναμένονται ταραχές στο εσωτερικό της. Και επειδή η Σελήνη βρίσκεται σε φάση γεμίσματος, οι επιδράσεις αναμένονται να κρατήσουν ως και 4 εβδομάδες.




Βρείτε μας στο Facebook

Γίνετε μέλη της κοινότητάς μας στο Google+

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου