Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Πανσέληνος 15/02/2014. Δείτε ποια ζώδια επηρεάζει

Με τον Ήλιο εδώ και λίγες μέρες να βρίσκεται στο ζώδιο του αστρικού Υδροχόου, η Πανσέληνος της 15 του μηνός έρχεται να φωτίσει έναν άξονα που έχει να κάνει με το Εγώ και τους άλλους. Είναι το πρώτο μισό μιας διεργασίας που ξεκίνησε με την Νέα Σελήνη στις 7 του μηνός (βλέπε προηγούμενη ανάρτησηκαι μας καλεί να θέσουμε πιο «χειροπιαστά» όρια στο πού ξεκινούν οι άλλοι και πού ο εαυτός μας. Είναι μια περίοδος που χάθηκε αρκετή ενέργεια προσπαθώντας να επικοινωνήσουμε τα κίνητρά μας στους άλλους, να δώσουμε πλήρως το νόημα αυτών που θέλουμε να επικοινωνήσουμε και να διορθώσουμε τα επικοινωνιακά μας «σφάλματα».

Μέσα μας δουλεύουμε ακόμη πάνω στην εύρεση της επικοινωνιακής «φόρμουλας» μέσα από την οποία θα διαθέτουμε τον εαυτό μας, τις ιδέες μας, αυτά που θέλουμε να πραγματοποιηθούν, αυτά που έχουμε στο νου μας κλπ στις περιπτώσεις που δεν έχουμε τα κατάλληλα ενεργειακά φορτία για να πείσουμε τους άλλους να μας ακούσουν ή να μας ακολουθήσουν. Είναι η στιγμή να κατανοήσουμε πως ίσως και οι άλλοι αντιμετωπίζουν το ίδιο "πρόβλημα" με εμάς. Θέλουν να ακουστεί η άποψή τους, ο πόνος τους, η χαρά τους, ο "καημός" τους...

Παρά την ρευστή σύνοδο Ηλίου-Ερμή-Ποσειδώνα στον αστρικό Υδροχόο, ο Νους μας παραμένει ακμαιότατος, λόγω –φυσικά- της Πανσελήνου (μιας που η Σελήνη βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 72 μοιρών από τον Ήλιο και άρα ο Νους μας «δουλεύει» καλύτερα) και λόγω του τετραγώνου με τον Κρόνο, ο οποίος βρίσκεται στο ζώδιο του αστρικού Ζυγού, σε σημείο της έξαρσής του.

Μέσω του τριγώνου Ηλίου – Άρη και του εξαγώνου  Σελήνη – Άρη, δίδεται ο απαραίτητος δυναμισμός και ενέργεια που απαιτείται κατά περίπτωση στην καθημερινότητά μας. Μια καθημερινότητα που –κυρίως για τους αστρικούς Υδροχόους, Λέοντες, Ζυγούς και Καρκίνους (μάθετε το αστρικό σας ζώδιο εδώ).- αφορά στην ενασχόληση με το κοινωνικό σύνολο, τους ανθρώπους και τις ομάδες.

Για τους αστρικούς Λέοντες ο ερωτισμός καλά κρατεί, καθώς επίσης ξεκινά σιγά-σιγά μια νέα περίοδος για τις αστρικές Παρθένους. Αυτό το μαγικό ζώδιο, που μέσα από τις δυσκολίες της καθημερινότητας μας μαθαίνει την διοχέτευση ενέργειας για τον καθαρισμό της Ψυχής, τον εξαγνισμό του Σώματος και την ανύψωση του Εαυτού μέσω της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Συνοψίζοντας, το μυστικό της περιόδου είναι να αφήσουμε χώρο και χρόνο να "μεταδοθεί ολοκληρωμένο το μήνυμα από τον πομπό προς τον δέκτη". Καθώς ο άλλος διαισθάνεται ότι  του παραχωρούμε χρόνο να εκφράσει τον "εσωτερικό του κόσμο", νοιώθει πιο χαλαρός και εκφράζεται αποτελεσματικότερα (αποφεύγοντας της δύσκολη πορεία του Ερμή). Από την άλλη εμείς, παραχωρούμε χρόνο στον εαυτό μας να επεξεργαστεί το μήνυμα που έλαβε. Μπορεί το παραπάνω να ακούγεται παιδιάστικο, είναι όμως μια πολύ καλή επικοινωνιακή κατευθυντήρια για την μείωση των επικοινωνιακών σφαλμάτων επί ανάδρομου Ερμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου