Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Τέλος του ανάδρομου Ερμή. Δείτε τί ακολουθεί από εδώ και κάτω!

Τέλος ο ανάδρομος Ερμής και η καθημερινότητά μας παίρνει σιγά σιγά τους κανονικούς της ρυθμούς. Ευτυχώς βρίσκεται σε μια αρκετά επικοινωνιακή θέση που του ταιριάζει, στον Αστρικό Ζυγό. Έτσι μπορούμε να μιλήσουμε με φίλους και γνωστούς για τα σχέδιά μας, για εμάς ή για τις σχέσεις γενικότερα. Μπορεί προς το παρόν τα σχέδιά μας να μην υλοποιούνται ή να βρίσκονται μόνο "στα χαρτιά", δεν συντρέχει όμως λόγος ανησυχίας. Διανύουμε αν μη τι άλλω μια αρκετά δημιουργική περίοδο, μιας που η Γη κινείται στο ζώδιο του Αστρικού Λέοντα και σιγά-σιγά κοντά στην Άνοιξη, θα υλοποιήσουμε αυτά που επιθυμούμε. 

Σε προσωπικό -και κατ' επέκταση σε κοσμικό -επίπεδο, θα ήθελα να επισημάνω μερικές όψεις που εμφανίζονται στον γεωκεντρικό αστρικό χάρτη και παρατηρώ ότι έχουν σύνδεση με τον ηλιοκεντρικό.

Γεωκεντρικός αστρικός χάρτης για 01/03/2014

Κάτι που δεν είχα δώσει ποτέ σημασία σε έναν χάρτη, ήταν η θέση της σκιάς της Σελήνης, γνωστή και ως Λίλιθ. Η Λίλιθ είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στη μυθολογία που έφτασε στις μέρες μας να εκφράζει ό,τι πιο σκοτεινό και ενδόμυχο της Ψυχής μας. Μιας άλογης και τόσο σημαντικής πτυχής του εαυτού μας. Πολλές φορές δεν μπορούμε να εξηγήσουμε το λόγο που δράσαμε με συγκεκριμένο τρόπο ή γιατί έχουμε βίαια ξεσπάσματα ή γιατί δινόμαστε σε έναν άλλον άνθρωπο. Είναι μια ενέργεια που αναβλύζει από μέσα μας και μας ωθεί να κάνουμε το συγκεκριμένο πράγμα. Μέσα από αυτή την ενέργεια αποκαλύπτεται -εκ του αποτελέσματος- ο εαυτός μας. Τί θέλει, τί επιθυμεί εκείνη τη στιγμή, αν καταπιέζεται και θέλει να ξεσπάσει, αν θέλει να δοθεί...Η απωθημένη πτυχή του εαυτού μας έχει καθιερωθεί να αποκαλείται "η σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας". Αυτή λοιπόν είναι η Λίλιθ. 

Στον γεωκεντρικό χάρτη, η Λίλιθ βρίσκεται στο ζώδιο του Αστρικού Καρκίνου, που της δίνει την ποιότητα του υπερβολικού συναισθηματισμού και της ανασφάλειας. Σχηματίζει ένα ορθογώνιο τρίγωνο με τον Άρη και την Αφροδίτη. Ο Άρης στην παραδοσιακή αστρολογία είναι η κινητήριος δύναμη, τα "θέλω" μας, η εσωτερική μας ενέργεια και ο "πρωτόγονος" εαυτός μας. Το στοιχείο δηλαδή της άλογης Ψυχής. Η -ας μου επιτραπεί η έκφραση- συμβατική θέση της Αφροδίτης στον Αστρικό Αιγόκερω εκφράζει αυτή την περίοδο τις υλιστικές μας ανάγκες με έναν τρόπο αρκετά αγωνιώδη. Πολλοί από μας στερούμαστε ακόμη και τα απολύτως απαραίτητα και λόγω του Άρη από τη συμβατική του θέση στον Αστρικό Ζυγό, διστάζουμε να τα απαιτήσουμε. Άλλοι πάλι περιμένουμε να λάβουμε δεδουλευμένα αρκετών μηνών και λόγω των καταστάσεων, είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε. Οι ισορροπίες είναι δύσκολο να κρατούνται πάντα, όπως είναι δύσκολο να συγκρατούμε μερικές φορές τον εαυτό μας.

Όλα αυτά, δημιουργούν απωθήσεις ("μαζεύονται μέσα μας" με λίγα λόγια) λόγω του Άρη που βρίσκεται φαινομενικά σε ανάδρομη πορεία και φτιάχνουν πρόσφορο έδαφος για αυτά που βλέπω στον ηλιοκεντρικό χάρτη. 


Ηλιοκεντρικός χάρτης για 01/03/2014


Η Γη δέχεται δύο ισχυρές επιρροές: Μια αντίθεση με τον Ποσειδώνα από τον Αστρικό Υδροχόο, και ένα τρίγωνο με τον Πλούτωνα από τον Αστρικό Τοξότη. Η όψη με τον Ποσειδώνα γενικά είναι δείκτης καιρικών καταστροφών -όπως παρατηρούμε σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Την όψη με τον Πλούτωνα θα τη χαρακτήριζα σαν μια "πρωτόγονη" ενέργεια που διέρχεται από τα κατάβαθα σαν τη λάβα και βρίσκει διέξοδο σε ένα ηφαίστειο. Λόγω του Τοξότη όλη αυτή η ενέργεια εξαπλώνεται όπως συμβαίνει με τις αλυσιδωτές εκρήξεις. Λόγω του Τετραγώνου του Πλούτωνα με τον Ουρανό, υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση φυσικών φαινομένων όπως σεισμοί, αλλά  μπορεί να σημαίνει και την επανάσταση, την αντίδραση ή την εξέγερση. Το μεγάλο ορθογώνιο τρίγωνο μεταξύ Πλούτωνα, Ουρανού και Αφροδίτης ξεκινά μια περίοδο που ό,τι μας τρώει εντός μας, βρίσκει δίοδο (μέσα από την Αφροδίτη) να ξεσπάσει. Εδώ πιστεύω πως παίζει μεγάλο ρόλο το τετράγωνο Λίλιθ-Άρη-Αφροδίτης που προανέφερα. Θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτή η ενέργεια ξεκινά ατομικά και με τον καιρό (κοντά στις 24 Αυγούστου) εξαπλώνεται σε κοσμικό-γενικό επίπεδο. Η Αφροδίτη άλλωστε από την Αστρική Παρθένο μας κάνει πιο επικριτικούς σχετικά με όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας με σκοπό πάντοτε να εξαγνιστούμε, εξαγνίζοντας τους εκάστοτε τομείς. Έτσι γινόμαστε πιο ορθοί και καλύτεροι. Απ' όσο μπορώ να δω, η περίοδος της επίκρισης (που θα διαμορφώσει και τις νέες αξίες μας) θα ολοκληρωθεί κοντά στις 24 Ιουνίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου