Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Πανσέληνος 16/03/2014: Ανοίγει μια πόρτα να πετάξουμε ψηλά. Μακρυά από τα επίγεια και ασήμαντα. Για να πετάξουμε όμως, χρειάζεται να "ελαφρύνουμε": Τη συνείδησή μας, το Σώμα μας, την Ψυχή μας .



Η Πανσέληνος που κορυφώνεται το απόγευμα στον άξονα Αστρικής Παρθένου-Ιχθύων μας ανοίγει μια πόρτα να πετάξουμε ψηλά. Μακρυά από τα επίγεια και ασήμαντα. Για να πετάξουμε όμως, χρειάζεται να "ελαφρύνουμε": Τη συνείδησή μας, το Σώμα μας, την Ψυχή μας .

Η ατμόσφαιρα αρχίζει να καθαρίζει σιγά-σιγά, αλλά θα τη χαρακτήριζα ακόμη ως ένα σημείο τεταμένη, λόγω των δύσκολων όψεων των προηγούμενων ημερών (δείτε εδώ). Ιδιαιτέρως για αστρικούς Καρκίνους, Παρθένους, Ζυγούς, Σκορπιούς και Ιχθύες οι συναισθηματικές διακυμάνσεις, οι ανασφάλειες, το stress ή/και η καταθλιπτική τάση είναι ακόμη έκδηλα (μάθετε το αστρικό σας ζώδιο εδώ). Εστιάζονται δε, σε θέματα οικογένειας, συντροφικότητας και εξασφάλισης των απολύτως απαραίτητων για τη διατροφή-επιβίωση.

Πέραν τούτου, είναι δεδομένο πως γνωρίζουμε το πρόβλημα. Αυτό που μας "ξεφεύγει" λίγο στην πορεία, είναι η πραγματική του διάσταση. Συνηθίζουμε αυτή την περίοδο (λόγω αστρολογικών επιρροών αλλά και "πλύσης εγκεφάλου" από τα ΜΜΕ, life-style κλπ) να διογκώνουμε τα προβλήματα μέσα μας. Αυτομάτως, το stress, το άγχος, η θλίψη, η οργή κλπ διογκώνονται και αυτά κρύβοντας επιμελώς τη λύση. 

Πολλές φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα αναμένουμε ή όπως τα πιστεύαμε. Η απογοήτευση είναι ακόμα ένα ισχυρό χτύπημα για το "εγώ" μας, σε μια περίοδο με πολύ καταπίεση, απώθηση και συσσωρευμένη ενέργεια. Χρειάζεται να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή ότι κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να προσφέρουμε σε αυτούς που επιλέγουμε αγάπη, υλικά αγαθά κλπ. Αυτό αμέσως ελαφρύνει την "άγρια", απωθημένη πλευρά μας, καθώς επίσης είμαστε πιο κοντά στο να αποκτήσουμε ένα υγιέστερο "εγώ". Ένα "εγώ"-σύμμαχο του εαυτού μας. 

Μόλις το συνειδητοποιήσουμε αυτό, ξεκινά η μαγεία και η απογείωση! Γρήγορα θα διαχωρίζουμε μέσα μας τα σημαντικά από τα λιγότερο σημαντικά ζητήματα. Έτσι αρχίζουμε να βάζουμε το χάος της καθημερινότητάς μας "σε τάξη". Ο Εαυτός μας είναι ικανός για πολλά πράγματα. Γνωρίζουμε την Τέχνη για να τα "φέρουμε βόλτα" (μας το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν!), αρκεί να έχουμε στο νου μας να μην "τρέχουμε" πιο γρήγορα απ' ό,τι μπορούμε να σκεφτούμε.

Όταν τελικά ελαφρύνουμε από τα επίγεια, είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε σε ανώτερα πεδία συνειδητότητας, με απώτερο σκοπό τον εξαγνισμό μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου