Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

14/03/2014: Η Γη στην Αστρική Παρθένο. Δείτε της όψεις της ημέρας και πώς θα επηρεαστούμε

Η Γη μεταβαίνει στο μαγικό ζώδιο της Αστρικής Παρθένου και μαζί της μεταβαίνουμε σε μια περίοδο ιδανική για κάθε είδους καθαρισμό, με απώτερο σκοπό τον εξαγνισμό.



Όπως βλέπουμε στον ηλιοκεντρικό χάρτη, η Γη συμμετέχει στο σχηματισμό ενός ισοσκελούς τριγώνου μαζί με τον Δία από τους Αστρικούς Διδύμους και του Κρόνου από τον Αστρικό Ζυγό. Η αέρινη ποιότητα ευνοεί πολύ τον λόγο, την κινητικότητα, το πνεύμα αλλά και...τα τεταμένα νεύρα!

Κάθε φορά που συναντώ παρόμοιες όψεις της Γης με τους παραπάνω δύο πλανήτες, μου έρχεται στο μυαλό η διαμάχη του γιου Δία που έκλεψε την θέση του πατέρα Κρόνου, σκοτώνοντάς τον. Σαφώς αυτές τις ημέρες η ατμόσφαιρα θα είναι ηλεκτρισμένη, προσπαθώντας ο καθένας από μας να αποτινάξει τον αυταρχικό ζυγό ενός φίλου, γνωστού ή συγγενή, προκειμένου να αποκτήσει ξανά την ελευθερία του. Έτσι λοιπόν ο καθαρισμός με την ευρεία έννοια μπορεί να φέρει και ξεκαθαρίσματα σχέσεων, μιας που προσπαθούμε να τοποθετήσουμε τον απέναντί μας στη θέση που νοιώθουμε και μεις πιο άνετα. Ο Άρης όμως σε ανάδρομη πορεία και σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα από τον Αστρικό Τοξότη φέρει στην επιφάνεια όλα τα απωθημένα, τους θυμούς και τις επιθετικές μας διαθέσεις, που συνηθίζαμε να συγκρατούμε. Σιγά-σιγά νιώθουμε όλα αυτά τα συναισθήματα να μας πλημμυρίζουν και να ξεχύνονται σα λάβα ηφαιστείου. 

Επομένως υπάρχει πιθανότητα τα εν λόγω ξεκαθαρίσματα και λεκτικές διαμάχες κυρίως για Αστρικούς Διδύμους, Παρθένους και Ζυγούς (μάθετε το αστρικό σας ζώδιο εδώ) να είναι πιο έντονα, πιο ταραχώδη και πιο εχθρικά απ' ό,τι συνήθως. 

Από τον γεωκεντρικό αστρικό χάρτη, παίρνω περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση μέσα από το ορθογώνιο τρίγωνο μεταξύ Σελήνης από τον Αστρικό Καρκίνο, Κρόνου από τον Αστρικό Ζυγό και Ερμή από τον Αστρικό Υδροχόο. Είναι γεγονός πλέον πως λόγω των συνθηκών έχουμε αποκτήσει ένα τρόπο σκέψης που επικεντρώνεται στις ελλείψεις μας, στα αρνητικά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της μέρας, στα "πρέπει" μας και πόσο αυτά "τρώνε" ζωτικό και πολύτιμο χρόνο από τη ζωή μας. Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη θλίψη. Έχουμε πάψει να είμαστε χαρούμενοι, ή καλύτερα, έχουμε ξεχάσει να είμαστε χαρούμενοι. Οι λεκτικές διαμάχες και η επιθετική διάθεση δεν εκτονώνουν το θυμό μας. Αντίθετα, τον ενδυναμώνουν. Υπάρχουν άλλες, καλύτερες λύσεις για να αποκτήσουμε ηρεμία μέσα μας. Παράδειγμα, η γυμναστική ή η ενασχόληση με κάποιο hobby.

Πάνω απ' όλα και πρώτα απ' όλα όμως, χρειάζεται να υιοθετήσουμε έναν άλλο, πιο θετικό τρόπο σκέψης με λιγότερη επικέντρωση στα αρνητικά. Ή τουλάχιστον σε όλα αυτά που δεν μας αρέσουν σε έναν άνθρωπο, στη δουλειά μας, σε μια κατάσταση κλπ. Συνηθίζω να σκέφτομαι το αρνητικό σα μια μαύρη τρύπα που ρουφά μέσα της όλη την ζωτική ενέργεια ενός οργανισμού. Όποτε σκέφτομαι "αρνητικά" νιώθω σαν μια σαμπρέλα που έχει τρύπα και χάνει αέρα (όταν ήμουν μικρός, αυτό το λέγαμε "φούιτ" !). Παλαιότερα, συνήθιζα να "ξηλώνω" περισσότερο την τρύπα, με αποτέλεσμα να χάνω αρκετά ποσά ενέργειας και να βυθίζομαι στη θλίψη. Πρέπει λοιπόν να μάθουμε να κλείνουμε αυτές τις τρύπες, ώστε να μην χάνουμε τη ζωτικότητά μας και την όρεξή μας για ζωή. Σαφώς και πρέπει στη ζωή να επιδεικνύουμε μια σοβαρότητα, δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να παίρνουμε και όλα τα θέματα στα σοβαρά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου