Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Είσοδος του Δία στον Καρκίνο. Αλλαγές στις πεποιθήσεις μας


Από σήμερα ο Δίας βρίσκεται στον Καρκίνο σε Τ-τετράγωνο με τον Ερμή από τον Κριό και τον Άρη από τον Ζυγό. Μπορεί στο γεωκεντρικό χάρτη ο Δίας να φαίνεται ακόμη ότι βρίσκεται στους Διδύμους (και ο Άρης ανάδρομος στην Παρθένο), ωστόσο από σήμερα θεωρώ πως θα αρχίσουμε να βλέπουμε σημάδια αλλαγής σε πεποιθήσεις μας, αρχές και αξίες. 

Όπως παρατηρούμε στο χάρτη, το Τ-Τετράγωνο σχηματίζεται στον παρορμητικό σταυρό. Η επικοινωνία μεταξύ μας γίνεται πιο γρήγορη και απερίσκεπτη. Ξαφνικά γεγονότα και αλλαγές στην καθημερινότητα, φορτίζουν λιγάκι την ατμόσφαιρα. Ο καιρός όμως δεν είναι για να "βγάλουμε τα νεύρα προς τα έξω". Ο Άρης βρίσκεται στον διπλωμάτη Ζυγό (ή αντίστοιχα ανάδρομος στην Παρθένο). Άλλωστε το ημιεξάγωνο Γης-Αφροδίτης-Ποσειδώνα κρατά ακόμη την ατμόσφαιρα γλυκειά. Είμαστε ακόμη υπό την επήρεια των διακοπών του Πάσχα, ξεκούραστοι και αγαλιασμένοι. Η σύνοδος Αφροδίτης-Πλούτωνα λειτουργεί 'υποσεινήδειτα' καθαρίζοντας τις σχέσεις μας με τους άλλους. Στην ουσία καθαρίζει (ή μεταλλάσσει) τις αξίες μας και σε αυτό συμβάλει η νέα θέση του Δία, η οποία σιγά σιγά αρχίζει να αλλάζει τις πεποιθήσεις μας.

Ο Δίας από την άλλη, μέσα από το υδάτινο περιβάλλον του Καρκίνου επεκτείνεται μέσω της φροντίδας, της στοργής και της μητρικής συμπεριφοράς απέναντι στους άλλους. Με λίγα λόγια μετά το πέρασμα της Αφροδίτης από το ζώδιο του Σκορπιού, στο οποίο έγιναν αρκετά ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις, φτάνουμε τώρα σε ένα συνειδησιακό επίπεδο να "αφήνουμε" τα πράγματα που δεν μας ταιριάζουν ή δεν βαδίζουν τον ίδιο δρόμο με μας. Η ενέργειά μας στρέφεται στην επαφή με τον ίδιο μας τον εαυτό, με τα συναισθήματά μας, με τις ρίζες μας και με όσους θεωρούμε "οικογένειά" μας.




Στο γεωκεντρικό χάρτη τώρα, ο Ήλιος βρίσκεται σήμερα στην πιο ισχυρή μοίρα της έξαρσής του στο ζώδιο του Αστρικού Κριού. Από εκεί μας δίνει όλη την αγαθοποιό του ενέργεια στο ζενίθ. Δημιουργικότητα, χαρά και επικοινωνία με γνωστούς και φίλους είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του. Δεν είναι απίθανο για κάποιους Αστρικούς Κριούς ή Λέοντες (μάθετε το αστρικό σας ζώδιο εδώ) να θελήσουν αυτό το διάστημα να επεκτείνουν την οικογένειά τους με έναν απόγονο. Επίσης, ευχάριστες εκδρομές και μετακινήσεις με γνωστούς, οικογένεια και φίλους, μας βοηθούν να εκτονώσουμε την ενέργειά μας, να βρούμε λύσεις σε προβλήματα που μας απασχολούν ή να ξεχαστούμε από την καθημερινότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου